Pravila o zaštiti privatnosti

Ova Pravila o zaštiti privatnosti („Pravila”) određuju kako Ypsomed AG. („Ypsomed”, koji se u tekstu ovih Pravila naziva i „mi”, „naši” i drugim srodnim pojmovima), i davatelji usluga obrađuju osobne podatke posjetitelja Ypsomed web-mjesta povezanih s ovim Pravilima.

1 Operater i web-mjesta i odgovorno tijelo

Odgovorno tijelo je

Ypsomed AG
Brunnmattstrasse 6
3401 Burgdorf, Njemačka

E-pošta: info@ypsomed.com

Našem službeniku za zaštitu podataka možete pisati na gornju poštansku adresu i na adresu e-pošte privacy@ypsomed.com.

2 Kontakt za sva pitanja o sadržaju

Za sva pitanja o sadržaju web-mjesta ili, osobito, o proizvodima obratite se:

Salvus d.o.o.

Toplička cesta 100
49240 Donja
Stubica, Hrvatska

Telefon: +38549326550

www.salvushealth.com
info@salvushealth.com

Ako imate bilo kakvih pitanja ili upita možete se obratiti Salvus d.o.o. putem obrasca za kontakt na ovom web-mjestu ili telefonom.

3 Koje osobne podatke prikupljamo i na koji način?

Mi prikupljamo samo anonimizirane podatke koji ne dopuštaju Vašu identifikaciju. Te podatke koristimo za ostvarivanje legitimnih interesa tvrtke Ypsomed kao što je

  • rješavanje poteškoća, poboljšanje perfomanci i održavanje sigurnosti našeg web-mjesta

3.1 Informacije koje ste Vi naveli

Ako imate bilo kakvih pitanja ili upita možete se obratiti distributeru Salvus d.o.o. putem obrasca za kontakt ili telefonom. U tom slučaju distributeru Salvus d.o.o. ćete eventualno dostaviti svoje osobne podatke, uključujući

  • ime i prezime
  • adresu e-pošte; i
  • osobne podatke koje navedete u predmetu ili tekstu poruke distributeru Salvus d.o.o.

 

Nadalje, kada se putem kontaktnog obrasca obratite Salvus d.o.o. Vaš će zahtjev naadresu Salvus d.o.o. biti poslan sigurnom vezom. Vodite pritom računa da ova Izjava ozaštiti podataka nije valjana za obradu podataka koju provodi Salvus d.o.o. Sam web-server ne pohranjuje nikakve osobne podatke ili dokumente iz web-obrasca.

3.2 Datoteke zapisnika poslužitelja

Naša web-mjesta evidentiraju sve upite i pristupe posjetitelja našim web-mjestima i automatski pohranjuju te informacije u obliku takozvanih datoteka zapisnika poslužitelja. Datoteke zapisnika poslužitelja koriste se za razumijevanje Vaših aktivnosti na našem web-mjestu i otkrivanje pogrešaka u njegovim funkcijama. U te informacije, kao što su vrijeme pristupa, količina poslanih podataka u bajtovima, korišteni preglednik, uključena je i Vaša IP adresa.

IP adresa je broj dodijeljen Vašem računalu svaki put kada pristupite internetu. Sve identifikacije računala na internetu ostvaruju se putem IP adresa, koje računalima i poslužiteljima dopuštaju da se prepoznaju i međusobno komuniciraju. Međutim, Ypsomed na osnovu IP adrese ne može prepoznati Vas.

Ta se informacija generira automatski. Datoteke zapisnika poslužitelja na web-poslužitelju nepovratno se brišu nakon 7 dana.

3.3 Kolačići

Kako bi naše web-mjesto moglo pravilno funkcionirati mi ponekad instaliramo kolačiće na Vašem terminalu. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se privremeno ili trajno pohranjuju na Vašem tvrdom disku. Naš web-portal ostavlja kolačiće na Vašem računalu ili pametnom telefonu kada posjetite naše web-mjesto. Na taj način portal prepoznaje ulaze i postavke stvorene tijekom određenog razdoblja (npr. jezik, veličinu fonta i druge osobne preferencije za zaslon ili već potvrđenu prijavu) kako ih ne biste morali ponavljati svaki put kada posjetite naše stranice ili kada se krećete po njima.

Na ovim web-mjestima koristimo isključivo neophodne kolačiće koji su neophodni za rad web-mjesta i ne mogu se isključiti u našim sustavima. Oni se obično postavljaju samo kao odgovor na Vaše aktivnosti koje uključuju zahtjev za uslugama, kao što je postavljanje preferencija zaštite privatnosti. Ovim se kolačićima ne pohranjuju podatci koji omogućuju identifikaciju osoba.

Mi ne koristimo analitičke metode i alate.

Ako Vaše postavke preglednika dopuštaju njihovo korištenje, na našem web-mjestu mogu se koristiti dvije vrste kolačića, „kolačići sesije” i „trajni kolačići”. Kolačići sesije ostaju na Vašem uređaju dok ne napustite stranicu. Nasuprot tome, trajni kolačić ostaje na Vašem uređaju čak i nakon što napustite stranicu. Koliko vremena će kolačić ostati na Vašem uređaju ovisi o njegovom „životnom vijeku” koji je odredio web-operater. Pored toga Vi sami možete ručno izbrisati kolačiće.

Naziv Tip Izvor Namjena Trajanje čuvanja
PHPSESSID Neophodan ypsomed.com Ovaj kolačić služi kao identifikator trajanja Vaše posjete našem web-mjestu. Sesija
__cf_bm Neophodan fonts.net Ovaj kolačić služi za razlikovanje ljudi i botova. To je korisno za web-mjesto, jer omogućuje pravljenje valjanih izvješća o njegovom korištenju. Sesija

3.4 Kolačići treće strane

Posjetitelji Ypsomed web-mjesta u svojim preglednicima mogu imati kolačiće treće strane, koje je tu postavila treća strana koja nije Ypsomed. Osobne informacije, koje su prikupili takvi kolačići, nisu dostupni tvrtki Ypsomed već ih treća strana sama prikuplja i koristi za svoje namjene.

3.5 Kako možete spriječiti postavljanje kolačića?

Vi u svojim postavkama preglednika možete u potpunosti ili djelomično deaktivirati pohranu kolačića ako želite spriječiti praćenje Vaše posjete našem web-mjestu. Kod svog davatelja usluge preglednika provjerite kako možete izbrisati ili blokirati kolačiće ili pogledajte funkciju pomoći u Vašem pregledniku. Međutim, naglašavamo da nakon deaktivacije možda više nećete biti u stanju koristiti sve funkcije našeg web-mjesta.

 

 

4 Primatelj podataka

Mi iznad navedene podatke dijelimo s više kompanija ili agenata, konkretno s kompanijama za IT usluge (kao što su davatelji usluge hostiranja ili SAAS rješenja). Ugovorni procesori, koje koristimo, obvezno moraju podlijegati standardima za zaštitu podataka.

Nadalje, kada se putem kontaktnog obrasca obratite Salvus d.o.o. Vaš će zahtjev na adresu Salvus d.o.o. biti poslan sigurnom vezom. Vodite pritom računa da ova Izjava o zaštiti podataka nije valjana za obradu podataka koju provodi Salvus d.o.o. Sam web-server ne pohranjuje nikakve osobne podatke ili dokumente iz web-obrasca.

5 Veze

YpsoPump web-mjesto može sadržati veze na vanjska web-mjesta, uključujući Ypsomed globalno web-mjesto. Ako koristite takvu vezu, vodite pritom računa da ova Izjava o zaštiti podataka nije valjana za vanjsko web-mjesto i da Ypsomed ta web-mjesta ne nadzire. Informacije o uvjetima zaštite podataka na određenom web-mjestu potražite direktno na tom web-mjestu.

6 Izmjene pravila o zaštiti privatnosti

Sadržaj ove Izjave o zaštiti privatnosti mora se povremeno mijenjati i dopunjavati kako bi se slagao s zakonskim uvjetima ili implementiranim promjenama naših usluga i ponuda sadržanih u Pravilima o zaštiti privatnosti. Pridržavamo pravo na izmjene u svakom trenutku. Ovdje ćete uvijek naći aktualnu verziju. Redovito provjeravajte Pravila o zaštiti privatnosti prilikom posjeta našem web-mjestu.

7 Vaša prava

Zakoni o zaštiti podataka daju Vam određena prava u svezi obrade Vaših podataka. Ako je Ypsomed prikupio Vaše osobne podatke:

  • U svakom trenutku možete zahtijevati informacije o tome obrađuje li Ypsomed Vaše osobne podatke, u koje svrhe to radi i koji podatci su u pitanju.
  • Imate pravo na ispravku netočnih osobnih podataka koji se Vas tiču. Ako su osobni podatci nepotpuni, imate pravo na njihovo dopunjavanje.
  • Možete zahtijevati brisanje svojih podataka ako Ypsomed te podatke ne mora pohranjivati u svrhe zadovoljavanja propisa (npr. zbog poreza ili obveza komercijalne pohrane), razloga od javnog interesa ili radi definiranja, ostvarivanja ili odbrane legalnih zahtjeva.
  • Imate pravo ograničiti obradu svojih osobnih podataka, pod uvjetom da je to predviđeno propisima.
  • Imate pravo, na zahtjev, dobiti svoje osobne podatke u strukturiranom i uobičajenom formatu, koji se može strojno pročitati ili zahtijevati prijenos podataka trećoj osobi.
  • U svakom trenutku imate pravo prigovoriti obradi svojih osobnih podataka koju mi obavljamo temeljem javnih interesa ili temeljem legitimnih interesa. U tu svrhu morate navesti razloge koji proistječu iz Vaše osobne situacije i koji obradu podataka čine neprihvatljivom – za razliku od drugih pogođenih osoba.

Prigovor možete poslati u pisanom obliku na adrese koje su za željene kanale navedene u odjeljku 1.

 

Status: Ožujak 2022